Psyykkinen valmennus

Psyykkinen valmennus on tarkoitettu suorituksen parantamiseen. Siitä on hyötyä urheilussa, työelämässä, opiskelussa tai koe-, kilpailu- tai esiintymistilanteissa. Usein panostamme taitojen harjoitteluun tai tiedon oppimiseen, mutta psyykkiset tekijät voivat estää meitä suoritustilanteessa toimimasta harjoitettujen taitojen tasolla, tai saavuttamasta jo opittuja tietoja. Psyykkinen valmennus paneutuu siihen, että pystyt vaativassa suoritustilanteessa saamaan kaiken kapasiteettisi käyttöösi, olit sitten johtaja, urheilija tai opiskelija.

Käytän psyykkisessä valmennuksessani perinteisiä psyykkisten taitojen oppimisen menetelmiä sekä uusia kolmannen sukupolven tietoisuustaito- ja arvopohjaisia menetelmiä. Yksilölövalmennuksessa harjoitellaan taitoja, joiden avulla voit lisätä keskittymiskykyäsi, ongelmanratkaisukykyä, itseluottamustasi, parantaa muistiasi, säädellä negatiivisia tunteita kuten jännitystä, ahdistusta tai pelkoa. Valmennuksessa opitaan miten voi ajatella rakentavammin ja miten monilla muilla kokonaisvaltaisilla tavoilla voit lisätä suorituskykyäsi. Psyykkisen valmennuksen tavoitteena on itsetuntemuksen ja itsesäätelykyvyn lisääminen.

Tässä pari palautetta asiakkailta, jotka kävivät pääsykoevalmennuksessa:

”Kävin Annan luona keväällä muutamia kertoja ennen pääsykoettani. Tämä oli minulle jo neljäs haku haluamalleni alalle, joten koin tarpeelliseksi puhua tuntemuksistani ammattilaisen kanssa. Jo ensimmäisen tapaamisemme aikana patoamani tunteet pääsivät vihdoin vuosien jälkeen ulos ja olin henkisesti valmiimpi pääsykoeprosessiin, jonka päätin olevan viimeinen. Seuraavien tapaamiskertojemme aikana kävimme läpi erilaisia harjoituksia ja työkaluja, joiden avulla voisin saavuttaa mielenrauhan raskaan kevään aikana. Näistä harjoituksista tulikin osa jokapäiväistä koevalmistautumistani. Nyt kesäkuussa sain tietää, että minut vihdoin hyväksyttiin unelmieni opiskelupaikkaan. En voisi olla kiitollisempi kaikesta siitä avusta ja tuesta, jota Annalta sain. Hän on todellinen ammattilainen. Voinkin siis lämpimästi suositella häntä kaikille, jotka kaipaavat tukea ja työkaluja oman unelmansa saavuttamisessa :)”

 

”Haluaisin kiittää sinua tuesta ja kaikista psyykkisistä työkaluista mitä sain kun kävin vastaanotollasi.

Huomasin suuria eroja viime vuoden ja tämän vuoden pääsykokeiden välillä. Viime vuonna olin tavallaan jo luovuttanut ennen koetta, nyt menin kokeeseen voittajafiiliksellä. Olin paremmin tietoinen ajattelumalleistani ja pystyin keskittymään paremmin. Huomasin, että ajatukseni eivät olleet negatiivisia, mikä erosi viime vuoden ajattelutavasta. Olin kaiken kaikkiaan rauhallinen ja minulla oli määrätietoinen tunne ennen koetta.

Itse koetilanteessa ei kertaankaan tullut semmoista jännitystä joka olisi tuntunut epämukavalta.
Tähän asiaan vaikutti kyllä hyvin paljon se että pystyin hengittämällä säätelemään sitä epämukavaa tunnetta. Tunsin kyllä että kehossa oli paljon adrenaliinia, mutta pystyin ajattelemaan sitä positiivisena asiana ja ajattelemaan, että se tulee auttamaan minua suoriutumaan paremmin.

Vielä yksi asia koetilanteessa joka helpotti huomattavasti, oli hyvä verensokeritaso. En olisi itse ymmärtänyt miten tärkeätä tunteiden säätelyyn on tasainen verensokeritaso.  Oli todella hyvä että otit asian esille, olen huomannut että verensokeritaso vaikuttaa minun ajattelutapaan erittäin paljon.

Terveisin kiitollinen uusi opiskelija.”

Palautteita urheilijoilta löydät Urheilijoille- osiosta, samoin kuin lisätietoa käyttämästäni MAC- menetelmästä. Valmennukseen voi varata ajan sähköpostilla anna.andersen@yahoo.com